Kosár
15 000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.
SZOKATLAN ÍZKOMBINÁCIÓ

Nyársak házi sajttal, cukkinis zsemlével

4 ADAG

NYÁRSAK
• toust kenyér • cherry paradicsom • uborka
FRISS HÁZI SAJT
• 200 g zsíros joghurt • 100 g tejszínhab • 1 teáskanál só • 50 g dió
CUKKINIS ZSEMLE
• 3 tojás • 1 csésze búzadara cukor • 1 csésze napraforgóolaj • 2 csésze liszt • 1 teáskanál sütőpor • 1 teáskanál só • 1 teáskanál mézeskalács fűszer • 1 teáskanál őrölt fahéj • 1 teáskanál őrölt gyömbér • 2 csésze reszelt cukkini • 1 csésze apróra vágott dió

ELKÉSZÍTÉS
A joghurtot a tejszínnel és a sóval simára keverjük, majd öntsük egy konyharuhával kibélelt szűrőbe. Fedjük le a konyharuha végeivel, és nehezítsük le egy tányérral. Helyezzük a szűrőt egy edényre vagy tálra, és tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a keverék legalább 8 órán át puhuljon. A zsemléhez a tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Egy másik tálban keverje össze a lisztet a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel. Keverje bele a tojásos keverékbe kisebb adagokban. Adjuk hozzá a reszelt cukkinit és a diót. Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 °C-on 30 percig süssük. A kész sajtot verjük fel a finomra vágott vagy darált dióval. A pirítóst kenjük meg a sajttal, vágjuk négyzetekre, és nyársaljuk fel a paradicsommal és a vastagabb uborkaszeletekkel.

Ételtároló itt
ÉDES SNACK

Gofri gyümölcskrémmekkel

4 ADAG

GOFRI
• 100 g vaj • 300 g sima liszt • 1 sütőpor • csipet só • 50 g kristálycukor • 500 ml tej • 2 tojás
GYÜMÖLCSKRÉM
• 200 g (fagyasztott) málna • 200 g (fagyasztott) áfonya •150 g puha vaj •méz ízlés szerint •250 g zsíros túró • 1 teáskanál őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük fel a vajat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral. 3. Fokozatosan adjuk a liszthez a langyosra olvasztott vajat és a tojásokat. Mindent jól keverjünk össze. A tésztának olyan állagúnak kell lennie, mint a palacsinta tésztának. Hagyjuk pihenni 15 percig. Közben a málnát és az áfonyát külön-külön néhány percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amennyiben zavaró a málnamag, szűrjük át a keveréket egy szűrőn. Egy gofrisütőben egyesével süssük meg a gofrikat, egyenként körülbelül 3-4 percig. Keverjük fel a vajat a mézzel, és adjuk hozzá a málnát. Rövid ideig keverjük. A túrót keverjük fel a mézzel és a fahéjjal, fokozatosan adjuk hozzá az áfonyát, és keverjük simára. Kenjük meg a gofrikat a krémmel, fedjük le az üres gofrikkal, és vágjuk félbe.

TIPPÜNK Amennyiben nincs gofrisütője, süssön a tésztából mini palacsintákat. Adhat hozzá málnát vagy áfonyát is.

Ételtároló itt
EGÉSZSÉGES SNACK

Zöldséges kenyér és sajtkrém

4 ADAG

KENYÉR ÉS MUFFIN
• 1 csésze kukorica • 1 csésze cukorborsó • 1 vöröshagyma - 1⁄2 piros paprika • 1⁄4 cukkini • 2 marék madársaláta • 6 cherry paradicsom • 2 evőkanál lenmag • 1 evőkanál chia mag • 1 evőkanál psyllium • 1 evőkanál friss rozmaring • 1 evőkanál kakukkfű • 1 evőkanál oregánó • 2 csésze víz • 1⁄2 csésze olívaolaj - 1⁄2 csésze tej • 3 tojás • 1 és 1⁄2 csésze sima liszt (adott esetben gluténmentes) • 3 teáskanál sütőpor • 200 g reszelt cheddar sajt
KRÉM
• 200 g szeletelt gouda - 200 g póréhagyma - 100 g sárgarépa • 250 g friss sajt • 1 teáskanál mustár • 1⁄2 teáskanál só

ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a kukoricát és a borsót az apróra vágott hagymával, paprikával és cukkinivel. Adjuk hozzá az apróra vágott madársalátát és a paradicsomot. Keverjük össze a magvakat, a psylliumot és a fűszernövényeket, majd adjuk a zöldségekhez. Keverjük össze az olajjal, a tojással és a tejjel, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Ebben a receptben használhatunk gluténmentes lisztkeveréket is. Végül keverjük bele a reszelt sajtot és helyezzük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett kenyér- vagy muffinformába. Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig, a muffinokat rövidebb ideig. A szeletelt sajtot apró kockákra vágjuk. Tisztítsuk meg a póréhagymát, és vágjuk egyforma méretű kockákra. A sárgarépát reszeljük finomra, és keverjük össze az egészet. Adjuk hozzá a friss sajtot, fűszerezzük mustárral és sóval, vagy zúzott fokhagymával, és keverjük össze.

Ételtároló itt
Folyadék bevitel

Praktikus és szép kualcsok iskolásoknak

A gyermekek hajlamosabbak a dehidratációra, mint a felnőttek, ezért fontos, hogy rendszeresen igyanak vizet. A dehidratáció fáradtságot, fejfájást és egyéb egészségügyi problémákat okozhat.
A megfelelő vízbevitel viszont segít a gyerekeknek fenntartani a figyelmet, javítja a memóriát és elősegíti a tanulási képességet. A víz a megfelelő izom- és ízületi működéshez is elengedhetetlen. Az ivás segít a gyerekeknek aktívnak maradni, és jó formában tartja a testüket, miközben segít szabályozni a testhőmérsékletüket és elősegíti az egészséges emésztést.

A Sistema® Hydrate™ kulacsok praktikusak és higiénikusak, többféle méretben és színben kaphatók, így Ön kiválaszthatja a gyermekének legmegfelelőbbet.

Hydrate kulacsok
Foto: archiv Sistemy a časopis Nové proměny bydlení
www.novepromenybydleni.cz

Minden jog fenntartva © Sistema-Dobozok.hu 2025