Nyársak házi sajttal, cukkinis zsemlével
4 ADAG
NYÁRSAK
• toust kenyér • cherry paradicsom • uborka
FRISS HÁZI SAJT
• 200 g zsíros joghurt • 100 g tejszínhab • 1 teáskanál só • 50 g dió
CUKKINIS ZSEMLE
• 3 tojás • 1 csésze búzadara cukor • 1 csésze napraforgóolaj • 2 csésze liszt • 1 teáskanál sütőpor • 1 teáskanál só • 1 teáskanál mézeskalács fűszer • 1 teáskanál őrölt fahéj • 1 teáskanál őrölt gyömbér • 2 csésze reszelt cukkini • 1 csésze apróra vágott dió
ELKÉSZÍTÉS
A joghurtot a tejszínnel és a sóval simára keverjük, majd öntsük egy konyharuhával kibélelt szűrőbe. Fedjük le a konyharuha végeivel, és nehezítsük le egy tányérral. Helyezzük a szűrőt egy edényre vagy tálra, és tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a keverék legalább 8 órán át puhuljon.
A zsemléhez a tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Egy másik tálban keverje össze a lisztet a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel. Keverje bele a tojásos keverékbe kisebb adagokban. Adjuk hozzá a reszelt cukkinit és a diót. Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 °C-on 30 percig süssük.
A kész sajtot verjük fel a finomra vágott vagy darált dióval. A pirítóst kenjük meg a sajttal, vágjuk négyzetekre, és nyársaljuk fel a paradicsommal és a vastagabb uborkaszeletekkel.